Новини

ПРЕС-РЕЛІЗ

Як вам відомо, у серпні – вересні 2013 року ПАТ «Київпроект» зазнало рейдерського захоплення. Незаконно призначені члени Наглядової ради разом із Головою Правління розробили протиправні схеми господарської діяльності, в результаті яких було продано нежитлові приміщення Київпроекта офшорним компаніям, а на отримані мільйонні суми куплено акції невідомих нікому підприємств, а торгова марка, яка існує вже більше 75-ти років і відома всій Україні та за кордоном була просто викрадена.

Колишніми керівниками Київпроекта, котрі  зараз являються фігурантами кримінальних справ, що розслідуються СБУ,  товарний знак ПАТ «Київпроект»  і ВЕСЬ архівний фонд документів були передані новоствореному ТОВ, 80% в якому, належить офшорній компанії. При цьому вартість зазначеної інтелектуальної власності була встановлена в розмірі всього 754 000 грн.

Київпроект - це інститут, який проектує інфраструктурні об’єкти міста Києва, то важко уявити цінність архіву, а торгова марка взагалі не має грошової вартості. Відтак стає абсолютно зрозумілою мета діяльності нелегітимного керівництва. Коли  ВСІ дочірні підприємства і ВЕСЬ проектний персонал (інженери, архітектори і т.п.) були оцінені в 20 000 грн. і переведені з підпорядкування Київпроекту  на нову невідому фірму.

КИЇВПРОЕКТ  відверто пограбували. Підприємство  ПОЗБАВИЛИ майна і самої МОЖЛИВОСТІ здійснювати свою основну діяльність - проектування. Оскільки, без документів, фахівців і торгової марки робити це взагалі неможливо!

Більше 2 років тривало слідство і завдяки злагодженій роботі Служби безпеки України нарешті незаконні схеми передачі офшорам прав власності на будівлю Київпроекта в центрі столиці України викрито. Тільки завдяки зусиллям СБУ було блоковано фактичне вивезення 75-річного АРХІВУ  Київпроекта, в яких зберігаються проектна документація будівель державних органів влади та стратегічних підземних комунікацій Києва.

Нарешті у ПАТ Київпроект з’явився шанс повернути все на свої законні місця.

 
На сьогоднішній день Київпроект оскаржив абсолютно всі угоди, укладені рейдерами. Ми наочно показуємо і доводимо судам, що всі дії рейдерів вчинені з метою особистого збагачення та знищення Київпроекту. Судами вже винесені справедливі рішення, спрямовані на захист інтересів Київпроекта, але ще багато судових справ перебувають на стадії розгляду.

Так, 14.12.2015 в Київському апеляційному господарському суді відбудеться важливе судове засідання щодо оскарження незаконних рішень, прийнятих колишнім складом Наглядової ради Київпроекта, і ми сподіваємося на справедливість Феміди.

На березень 2016 року призначені судові засідання щодо незаконного позбавлення Київпроекта прав власності на частину будівлі, та повернення незаконно переданого до статутного капіталу новоствореної ТОВ торгової марки Київпроекта та архівного фонду.

Дуже сподіваємося на те, що в Україні реально діє справедлива судова влада, яка не бере участі в  корупційних схемах, а виносить справедливі рішення !!!

Керівництво ПАТ «Київпроект» висловлює впевненість у тому, що найближчим часом всі «грабіжницькі» угоди вдасться скасувати і повернути не тільки вкрадене майно, але і добре ім'я поважного підприємства з давньою історією.

Київпроект готовий надалі створювати проекти для свого рідного міста!

3 грудня 2015